8 oktober 2008

Soppa á la Karl Alfred

Den ser kanske inte mycket ut för världen. Men åh, vad god den var. Som tillbehör serverades hemmagjorda tortillachips med chiliolja, Superenkelt! Man klipper bara sönder tortillabröd i chipsstora bitar ringlar över olja och in i ugnen i 225 grader tills de fått färg.


Spenatsoppa
600 g fryst eller färsk spenat
3 vitlöksklyftor
2 dl vatten
100 g Tofuline färskost vitlök/persilja
5 dl havremjölk
0,5 dl dl olivolja
1 buljongtärning
färsk mynta
havssalt och peppar




Tina spenaten i en gryta tills den är mjuk. Pressa i vitlöken och häll på vattnet. Mixa färskosten med havremjölken och oljan. När blandningen är slät häller du ner den i spenatgrytan tillsammans med buljongtärningen. Koka upp soppan och låt den puttra i några minuter innan örterna läggs i. Smaka av med salt och peppar. Easy!

2 kommentarer:

Veganbidraget sa...

Hallå där, vilken fin sida du har! Och Karl-Aldreds soppa verkar ju kalas! Tofulines färskost är riktigt användbar. Välkommen också att kika in på Veganbidraget, en färsking i bloggvärlden: http://veganbidraget.blogspot.com

Erik sa...

Hej! Tänkte höra om du är okej med att jag lägger upp recept härifrån på vegan.nu, tydligt länkat hit? Titta på http://www.vegan.nu/viewtopic.php?f=39&t=92 och säg ifrån om du inte gillar så tar jag bort omedelbart.