Som bekant var det fars dag den 9:e. Och det betyder ju tårta. Och ska det vara tårta ska det vara onyttigt. I år blev det en mockatårta iklädd chokladglasyr och toppad med mockabönor. Den var maffioso må jag säga. Men sådant chokladmonster som jag är så måste jag erkänna att den var helt i min smak och att jag inte nöjde mig med bara en bit.
Receptet är taget från Veganvrak
Mockatårta
Tårtbotten:
50 g mjölkfritt margarin
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl sojamjöl
0,5 dl kakao
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl sojamjölk
Mockakräm:
200 g mjölkfritt margarin
0,5 dl kallt starkt kaffe
ca 3 dl florsocker
Glasyr:
100 g mörk choklad
50 g mjölkfritt margarin
1,5-2 dl florsocker
chokladdoppade kaffebönor
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och ha sen i det avsvalnade margarinet och sojamjölken. Häll smeten i en smord och bröad springform (ca 26 cm i diameter) och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Låt den svalna, gärna i kylskåpet över natten. Rör margarinet mjukt och tillsätt kaffet. Rör ner florsockret och rör tills mockakrämen blir slät. Dela tårtbottnen i två delar. Bred på mockakrämen och lägg på den övre delen. Smält sedan margarinet till glasyren i en kastrull. När det har smält lägger du i chokladen och rör försiktigt tills den har smält. Ta av kastrullen från plattan och blanda ner florsocker. Bred glasyren över tårtan och strö över chokladdoppade kaffebönor.
15 november 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Tårtan ser helt underbar ut!
Det lät gott =)
Kolla på min blogg så får du ett förjäkla nice recept på tjock å god vegansk ugnspannakak :)
Skicka en kommentar